Home / Nieuws / Depot Boijmans Van Beuningen

Depot Boijmans Van Beuningen

Projecten | 12-04-2018

Museum Boijmans Van Beuningen krijgt een wereldprimeur. Direct naast het museum wordt een kunstdepot gebouwd waar de collectie, die niet in het museum te zien is (92% van de totale collectie van 145.000 objecten), voor publiek toegankelijk is. Dit is uniek in de wereld. Deze prachtige collectie komt in een iconisch gebouw dat is ontworpen door MVRDV. Het spiegelende gebouw moet daarmee een spectaculaire blikvanger worden in het Rotterdamse Museumpark.
 
BAM Bouw en Techniek, verantwoordelijk voor de realisatie van het Depot, heeft ons de opdracht gegund voor het leveren en inbedrijfstellen van het lichtmanagementsysteem. Het systeem omvat de aansturing van alle functionele verlichting in het pand.
Vanwege de (brand)veiligheid wordt de 230 V van de armaturen via het DALI systeem afgeschakeld zodra de sensoren geen beweging detecteren. Een bijzonderheid is dat het systeem, ondanks dat de armaturen spanningsloos raken, intelligent blijft. Hierdoor kunnen alle functionaliteiten, zoals ‘power on to last level’, toch toegepast worden.

Kijk voor meer informatie en voortgang op www.bambouwtdepot.nl