Tergooi MC, Hilversum

Tergooi MC, Hilversum

In de bosrijke omgeving van Monnikenberg is het nieuwe Tergooi ziekenhuis gebouwd. Alle acute, intensieve en klinische zorg van locaties Blaricum en Hilversum worden samengebracht in het nieuwe ziekenhuis. De nieuwbouw is duurzaam, toekomstgericht en compact gebouwd. Voor deze zaken levert het lichtmanagementsysteem een belangrijke bijdrage. Wij hebben het systeem gerealiseerd in opdracht van Installatiecombinatie Tergooi (BAM Bouw en Techniek en ULC Installatietechniek). 
Een belangrijk argument voor het ontvangen van de opdracht is dat wij met onze 15 software engineers de inbedrijfstelling volledig op ons kunnen nemen. Daardoor zijn we in staat om binnen de gestelde termijn het systeem volledig werkend te krijgen. 

Het bijzondere aan dit project is de forse omvang en de diverse toegepaste functionaliteiten. Het ziekenhuis is gebouwd in vier bouwdelen, waardoor wij het systeem softwarematig ook in vier delen verdeeld hebben. De netwerkcommunicatie tussen de verschillende delen is daardoor minimaal, wat een grote bijdrage levert aan een optimale en efficiënte werking van het systeem.  

Het lichtmanagementsysteem is gekoppeld met verschillende andere systemen. Een koppeling met het zusteroproepsysteem maakt het voor de patiënt mogelijk om de verlichting te bedienen vanaf de handbediening bij het bed. Ook wordt het signaal van onze bewegingssensoren doorgestuurd naar het klimaatsysteem.