Hoofdkantoor Van Marcke, Kortrijk

Hoofdkantoor Van Marcke, Kortrijk

Bij Van Marcke vind je alles wat met sanitair en verwarmen te maken heeft. Van Marcke bestaat sinds 1929 en is in 90 jaar tijd uitgegroeid tot marktleider met ongeveer 1.600 medewerkers in België, Frankrijk, Luxemburg, Zwitserland, Malta en Amerika.
Begin 2019 opende Van Marcke een nieuw hoofdkantoor en distributiecentrum in Kortrijk. Het gebouw is maar liefst 90.000 m2 groot, volledig CO2 neutraal en water onafhankelijk. Naast de warmte- en waterinstallaties is ook het lichtmanagementsysteem een belangrijk onderdeel in het duurzame gebouw.

De keuze voor Helvar
Om een goede keuze te maken heeft Van Marcke verschillende lichtmanagementsystemen vergeleken aan de hand van testopstellingen. Op basis van de resultaten uit de test en de prijs is er gekozen voor het Helvar systeem. De gebruiksvriendelijkheid, flexibiliteit, verschillende detectiemogelijkheden en compatibiliteit met verschillende lichtfabrikanten hebben de doorslag gegeven.

Het systeem
Het Helvar lichtmanagementsysteem stuurt de alle verlichting aan, zowel in het distributiecentrum als in het kantoorgebouw. In het distributiecentrum wordt de verlichting volledig automatisch aangestuurd door middel van high-bay sensoren. Ook in het kantoorgebouw zijn er veel sensoren toegepast. Voor de SAPPceiling® klimaatplafonds hebben we onze speciale 315/SAPP toegepast. Deze past perfect in het raster van het plafond en kan eenvoudig gemonteerd worden. Ook sturen we de zonwering aan, zowel handmatig als geautomatiseerd met een weerstation.
Door het volgen van een training heeft de technische dienst van Van Marcke het systeem zelf kunnen configureren.