Alden Biesen, Bilzen

Alden Biesen, Bilzen

Alden Biesen is een van de grootste kasteeldomeinen in de Euregio. Het is een schitterende erfgoedsite en een cultureel centrum van de Vlaamse Overheid. Helvar heeft in nauwe samenwerking met de lichtontwerper, de Vlaamse Overheid, de aannemer en de installateur de lichtsturing gerealiseerd voor de architecturale verlichting.

In opdracht van de Vlaamse overheid heeft Spectrum Advies & Design het lichtontwerp verzorgd. Het lichtontwerp is zowel gericht op de functionele verlichting als op de belevingsverlichting en zorgt voor een optimale visuele beleving voor de bezoekers.
 
Het lichtmanagementsysteem zorgt ervoor dat de verlichting volledig naar wens ingesteld kan worden en perfect aansluit bij het lichtplan. Geautomatiseerde scene schakelingen zorgen voor de juiste lichtsetting op ieder moment. Daarnaast is het mogelijk om de verlichting handmatig te bedienen via een touchscreen. Dit maakt het mogelijk dat de verlichting eenvoudig aangepast kan worden als er evenementen georganiseerd worden.
 
Samen met de lichtontwerper zijn onze software engineers ’s nachts aanwezig geweest om de verlichting te configureren. Ook is er een serviceabonnement afgesloten waardoor wij altijd op afstand aanpassingen door kunnen voeren.