Certificeringen

Lichtmanagement & certificeringen

Lichtmanagementsystemen spelen een fundamentele rol bij het behalen van bouwnormen en certificeringen. Door het kiezen van het juiste systeem kan een gebouw toekomstbestendig gemaakt worden doordat er op ieder moment aanpassingen gedaan kunnen worden. Daarnaast levert een lichtmanagementsysteem ook een sterke positieve bijdrage aan de energie-efficiënte en aan het welzijn van de mensen in het gebouw.

investeren in een gebouw loont


tot 70% van de bedrijfskosten komen voort uit arbeid. Investeren in het welzijn van werknemers loont!


1/3e van de energie in een gebouw wordt verspild


25 - 77% verhoogte activawaarde door groene premies voor gebouwen met certificeringen


25% prestatieverbetering van personeel na WELL-certificering


De waarde van bouwnormen en certificeringen


Besparingen en efficiëntie


Een centrale overweging in normen zoals LEED en BREEAM zijn de milieuprestaties van uw gebouw. Door te streven naar dergelijke bouwnormen verbetert u in de praktijk de duurzaamheid uw gebouw. Met de netto nuldoelstellingen en de steeds toenemende druk van belanghebbenden, bieden bouwnormen u een realistisch kader om energie-efficiënte ruimtes te realiseren en zo geld te besparen.

 


Welzijn voorop


Bouwnormen (zoals de WELL Building Standard) stellen mensen centraal en leggen een belangrijke nadruk op gezondheid en welzijn door de kwaliteit van het binnenmilieu vanuit verschillende perspectieven te bekijken. De concepten omvatten, maar zijn niet beperkt tot: verlichting, lucht, thermisch comfort, ergonomie, water, geluid, materialen en functies zoals toegang tot de natuur.Bouwnormen bieden een uitstekend kader voor het evalueren van de prestaties van uw gebouw en het beoordelen van de invloed ervan op de mensen in uw gebouw.

 


Toekomstbestendige ruimtes


Om aan de normen voor gebouwen te voldoen, is het gebruik van slimme technologieën vaak een eerste vereiste. De vereisten aan het verlichtingssysteem zoals circadiaans ontwerp, daglichtregeling en aanwezigheidsdetectie zijn veel haalbaarder door het toepassen van intelligente regelsystemen. Zulke slimme technologieën zijn in de meeste gevallen ontworpen om mee te gaan tijdens de gehele levensduur van het gebouw, zodat u uw ruimte kunt upgraden of aanpassen aan toekomstige veranderingen.

 
 

MEER WETEN?

Heeft u meer informatie nodig? Of wilt u een passend advies ontvangen voor uw project?
Wij helpen u graag verder!