ActiveAhead - draadloosINTELLIGENTE EN SCHAALBARE OPLOSSING VOOR DRAADLOOS LICHTMANAGEMENT

 


ActiveAhead is een uniek draadloos systeem. Programmeren is niet nodig – het systeem leert zelf. Het systeem wordt opgebouwd door Nodes die via Bluetooth Low Energy met elkaar in verbinding staan en samen een mesh netwerk vormen. Alles wat het systeem leert wordt gedeeld met de armaturen in de omgeving. Daardoor voorspelt het systeem waar licht nodig is. En bespaart het energie, moeite en kosten.

 

 
 

Fabrikanten met activeahead armaturen

 

1.

Eén stap vooruit

ActiveAhead zet niet zomaar het licht aan als je er bent - het zet het licht aan voordat je er bent. Het verlicht letterlijk jouw route.

 
 
 

2.

 

Aanpassend

Als de bewegingspatronen in een ruimte veranderen, of de ruimte zelf veranderd, past ActiveAhead zich automatisch optimaal aan de
nieuwe situatie aan.

 

3.

Reagerend

ActiveAhead reageert op beweging en daglicht om energie en geld te besparen. Het reageert zelfs op veranderingen in de buurt, zoals op een boom die bladeren krijgt.

 
 
 

4.

Rechtdoorzee

Stuurkabels zijn niet nodig. ActiveAhead is eenvoudig te installeren en werkt automatisch vanaf het eerste moment.

 

5.

Flexibel

Het optionele, batterijloze bedieningspaneel is eenvoudig te configureren en stelt je in staat om 4 scenes te maken. Ideaal voor vergaderruimten.

 
 
 

6.

Vooruitziend

ActiveAhead is ontworpen voor de 'data-driven' toekomst. Nieuwe services zullen prestaties verbeteren en ruimten comfortabeler maken.

 

7.

Onvergetelijk

Als een ruimte leeg achtergelaten wordt, bijvoorbeeld in de vakantie, onthoudt ActiveAhead wat hij geleerd heeft. Klaar voor het moment
waarop je terug bent.

 

De voordelen van Activeahead

De draadloze en zelflerende eigenschappen brengen veel voordelen met zich mee voor de adviseur, installateur, de gebouweigenaar en de gebruikers. 
 


 

Eenvoudige installatie

 

Armaturen met ActiveAhead zijn zeer eenvoudig te installeren. Bevestig de armaturen op de juiste plaats en schakel de netstroom in. Er zijn geen stuurkabels nodig en het systeem hoeft ook niet geconfigureerd te worden.
  Video installatie


 

Slimme energiebesparing

 

In vergelijking met een eenvoudig schakelbaar armatuur levert ActiveAhead serieuze energiebesparing. Naast het voorspellen van wanneer en waar het licht aan moet zijn dimt het de verlichting terug op basis van ruimtegebruik.
  Video voorbeeld voorspellend


 

Perfect voor renovatie

 

ActiveAhead armaturen gebruiken een slim algoritme om het ruimtegebruik te leren. Dit zorgt voor het juiste licht voor elk moment. Het systeem blijft constant leren en het werkt direct na installatie.
  Video voorbeeld parkeergarage 

DE OPTIES   

Lokaal bekabeld & adresseerbaar

 

1. Eén of meerdere DALI LED driver(s)
2. Een ActiveAhead Node Multisensor
3. Eventuele extra sensor(en) om detectie uit te breiden

Daarmee werken de met DALI aangesloten armaturen direct na installatie op beweging en daglicht. Ook kunnen ze geadresseerd worden zodat er groepen en scenes gemaakt kunnen worden. De Nodes Advanced die binnen 10 meter van elkaar liggen vormen automatisch een mesh netwerk, wat inhoudt dat de per Node aangesloten DALI armaturen ook draadloos met andere groepen in verbinding staan.

ActiveAhead Node Advanced
In bepaalde gevallen kan het beter zijn om de ActiveAhead Node Advanced toe te passen in plaats van een Node Multisensor. Bijvoorbeeld als er geen sensor nodig is of als een andere (ActiveAhead of DALI) sensor gewenst is.


 


Volledig draadloos & ingebouwd in een armatuur

 

1. Een Helvar Freedom LED driver
2. Een ActiveAhead Node Sense of een ActiveAhead Node (eventueel i.c.m. een losse sensor)

Daarmee werkt het armatuur direct na installatie op beweging en daglicht en is het draadloos te benaderen. De armaturen vormen automatisch een mesh netwerk, wat inhoudt dat alle armaturen onderling draadloos met elkaar in verbinding staan. Dit zorgt voor een erg betrouwbaar netwerk; zelfs als er een verbindingspunt ontbreekt blijft het netwerk en dus de communicatie intact.

 

Case studies


IKC Het Saffier - Zwolle
Kindcentrum Het Saffier in Zwolle is dankzij ActiveAhead voorzien van optimale verlichting.


Constellation Building - Schiphol
In de Constellation Building wordt de verlichting aangestuurd door 5640 Node Multisensoren, een perfecte oplossing in dit renovatieproject.

 
 


 


Persoonlijke bediening

ACTIVETUNE APP

 

Met de ActiveTune app kun je de verlichting op je werkplek afstemmen op je persoonlijke behoefte. Je kunt je favoriete lichtinstellingen opslaan zodat je op iedere werkplek het gewenste licht hebt. Het enige wat je hoeft te doen is de app openen en de QR code te scannen of je telefoon tegen de NFC tag houden. 
 

 


Bediening van een ruimte of verlichtingsgroep

BEDIENINGSPANEEL

 

Het draad- en batterijloze bedieningspaneel maakt het mogelijk om scenes te bedienen, de verlichting aan/uit te schakelen en te dimmen. Daar waar je automatische lichtwaarden wilt kunnen overrulen, bijvoorbeeld in vergaderruimten.
 

NOODVERLICHTING TESTEN

Helvar's ActiveAhead ondersteunt DALI Part 202 autonome noodapparatuur. Dit betekent dat deze apparaten kunnen worden aangesloten en getest via ActiveAhead. Er kunnen testrapporten aangemaakt en geëxporteerd worden. Naast het testen en rapporteren van noodverlichting kan er ook een alarmsignaal naar het systeem gestuurd worden om de verlichting aan te laten tijdens een noodgeval.

Helvar ActiveAhead ondersteunt het uitvoeren van functie- en duurtesten. Zowel handmatige als geautomatiseerde bedrijfsmodi zijn mogelijk.

De volgende typen DALI Part 202 autonome noodverlichtingsapparaten kunnen worden aangesloten op het ActiveAhead systeem met behulp van een 5609 ActiveAhead Node Advanced:

•  Type A: Switched-maintained dimmable
•  Type B: Switched-maintained non-dimmable
•  Type C: Maintained
•  Type D: Non-maintained

 


CONFIGURATIE APP


Het systeem werkt volledig autonoom, configuratie is dus niet noodzakelijk. Wel kan het systeem worden gefinetuned door middel van de ActiveAhead app. Via de app kunnen allerlei parameters worden aangepast, zoals:

•  Lichtniveaus & daglichtregeling
•  Timeouts & fade time
•  Preset parameters
•  Fabrieksinstellingen
•  Groepen maken
•  Beveiliging
•  Bedieningspaneel configureren

Dit kan per armatuur, per (draadloze) groep armaturen, of voor het hele mesh netwerk in één keer.
 

ActiveAhead systeemoverzicht


 
 

Helvar Insights

Een ActiveAhead systeem kan worden uitgebreid met nieuwe producten en functies in elke fase van de levensduur. Verbinding maken met Helvar Insights  is daar een voorbeeld van. In dat geval wordt een ActiveAhead Controller toegevoegd die de nabijgelegen ActiveAhead Nodes verbindt met het Helvar Insights platform waardoor geselecteerde diensten kunnen worden gebruikt.

 

 

Fabrikanten met activeahead armaturen

 
 

MEER WETEN?

Heeft u meer informatie nodig? Of wilt u een passend advies ontvangen voor uw project? Laat het mij weten!
De prijzen van de componenten zijn te vinden in onze webshop.