Home / Nieuws / Recent in opdracht: Radboudumc Hoofdgebouw

Recent in opdracht: Radboudumc Hoofdgebouw

Projecten | 21-10-2020

Het Radboud universitair medisch centrum in Nijmegen werkt sinds 1992 aan de vernieuwing van de campus. In het ‘masterplan’ staat centraal dat zorg, onderwijs en onderzoek een plek hebben en met elkaar verbonden zijn. Daarnaast wordt er hedendaagse technologie toegepast om bij te dragen aan de ontwikkeling van duurzame, innovatieve en betaalbare gezondheidszorg nu en in de toekomst. 
 
In opdracht van I4Care leveren wij het lichtmanagementsysteem voor het ziekenhuis. Het lichtmanagementsysteem is een van de zaken die een bijdrage levert aan de realisatie van een duurzaam gebouw. Niet alleen doordat het systeem voorkomt dat de verlichting onnodig brand maar ook door de voordelen die het oplevert voor de mensen in het gebouw. Goede verlichting is cruciaal, zeker in een ziekenhuis. De automatisering van de verlichting voorkomt veel handmatige handelingen en draagt bij aan een optimale werk- en leefomgeving. 
 
De 60 routers worden via BACnet gekoppeld met het gebouwbeheersysteem. Dit maakt het mogelijk om vanuit een overkoepelend systeem meerdere installaties te bedienen en op elkaar aan te laten sluiten.
 
Alle sensoren worden door ons voorzien van een aansluitsnoer. Dit zorgt voor een snelle en efficiënte installatie en bespaart dus up installatiekosten.

Afbeelding: EGM architecten