Home / Nieuws / Paleis Het Loo

Paleis Het Loo

Projecten | 18-10-2018

Bij de opening in 2021 zal de verlichting van Paleis Het Loo geregeld worden door het lichtmanagementsysteem van Helvar.
 
Museum Paleis Het Loo behoort tot de meest populaire musea van Nederland. Het museum ondergaat de komende jaren een grootscheepse renovatie. Naast de verbouwing wordt er ook ondergronds uitgebreid en worden de installaties vervangen.
 
In opdracht van Heijmans levert Helvar het lichtmanagementsysteem voor zowel de huidige ruimtes die gerenoveerd worden als de nieuwe ondergrondse uitbreiding. Alle verlichtingsarmaturen worden voorzien van DALI drivers. De keuze om de armaturen aan te sturen met het lichtmanagementsysteem van Helvar waarborgt maximale flexibiliteit voor toekomstige wijzigingen.
 
De bediening van de verlichting zal zowel lokaal als centraal gedaan kunnen worden. Voor de lokale bediening worden onze ILLUSTRIS bedieningspanelen toegepast. De centrale bediening wordt gerealiseerd door middel van een aantal touchscreens met daarop onze unieke visualisatie. Naast het bedienen van de verlichting zal ook de noodverlichting via DALI uitgelezen worden.
 
Onze software engineers zullen de inbedrijfstelling van het systeem realiseren in nauw overleg met de lichtontwerpers van BeersNielsen.

Beeld: Museum Paleis Het Loo in 2021, Vernieuwd & Verbouwd. Foto museum Paleis Het Loo - KAAN Architecten