Home / Nieuws / Opdracht: Keukenhof & LAM

Opdracht: Keukenhof & LAM

Projecten | 29-08-2016

Keukenhof

De vele bezoekers van over de hele wereld van het bloemenpark de 'Keukenhof' kunnen volgend jaar het nieuwe entreegebouw bewonderen.

Om een ultieme bezoekersbeleving te realiseren wordt de Keukenhof voorzien van een nieuw 'poortgebouw'. De drie bestaande, aparte ingangen worden vervangen door één entree welke voorzien wordt van o.a. de kassa, informatiebalie en winkels.

Totaalinstallateur Schulte & Lestraden verzorgt voor de Keukenhof al jarenlang het onderhoud van alle elektrotechnische installaties. Ook voor het nieuwe poortgebouw krijgen zij de verantwoordelijkheid.
Helvar heeft in opdracht van Schulte & Lestraden een lichtmanagementsysteem ontworpen. Door functionaliteiten als aanwezigheidsdetectie en daglichtregeling sluit het systeem aan bij de duurzame gedachte van de Keukenhof. Daarnaast wordt de sfeerverlichting voorzien van Helvar dimmers zodat alles via één centraal systeem te bedienen is.

LAM (Lisser Art Museum)

Op hetzelfde terrein wordt een nieuw museum gebouwd, het LAM (Lisser Art Museum). Ook voor dit project levert Helvar de lichtmanagement in opdracht van Schulte & Lestraden. Het lichtmanagementsysteem van Helvar is onder andere gekozen omdat het goed te onderhouden is door de installateur zelf. 
In het museum wordt het systeem ingeregeld op basis van daglicht en aanwezigheid. Daarnaast zorgt het systeem van Helvar ervoor dat de kunstobjecten op de juiste manier verlicht worden.