Home / Nieuws / Nieuwe LED driver platformen

Nieuwe LED driver platformen

Producten | 05-07-2018

Het LED componenten portfolio van Helvar is uitgebreid met twee compleet nieuwe LED driver platformen. Deze nieuwe platformen maken nóg meer verlichtingstoepassingen mogelijk.


Helvar is al 97 jaar expert in het ontwerpen van elektronica en software. De nieuwe LED driver platformen zijn volledig gebaseerd op wensen van onze klanten en zijn het bewijs van een sterk klantgerichte filosofie op het gebied van productontwikkeling.
 
De nieuwe platformen bestaan onder andere uit DALI-2 drivers met de hoogste dimkwaliteit tot 1%, Switch-Control en schakelbare (AAN/UIT) drivers. De stroom instellingen van de drivers kunnen snel en eenvoudig ingesteld worden. De lichtopbrengst is met deze drivers van de hoogste kwaliteit met een extra lage ‘flicker/ripple’. De eerste drivers van de nieuwe platformen zijn al beschikbaar en de beide platformen zullen gedurende 2018 worden aangevuld.


HE voor High Efficiency

Deze nieuwe en zeer efficiënte reeks LED drivers zorgt – zoals de naam van het platform al aangeeft – voor de grootste energie-efficiëntie. De niet-geïsoleerde drivers zijn beschikbaar tussen de 35W en 65W. De HE-serie bestaat uit twee verschillende lineaire profielen, waarbij het nieuwe SLIM profiel geïntroduceerd wordt met een metalenbehuizing van 16 mm. De meeste LED drivers binnen de HE-serie hebben een limiet van 250V als maximale uitgangsspanning wat zorgt voor een perfecte combinatie met de nieuwste LED modules.
 


SE voor SELV < 60V
De nieuwe LED drivers binnen de SE-serie zorgen voor een verdubbeling van het aanbod SELV60 drivers van Helvar. Deze drivers zijn beschikbaar met een plastic compacte behuizing en met een metalen lineaire behuizing en hebben een vermogen tot 51W. Voor de SE-serie introduceert Helvar ook nieuwe trekontlastingen waaronder de LOOP trekontlasting. Deze trekonlasting maakt het mogelijk om door te lussen. Daarnaast zorgen de nieuwe trekontlastingen voor een snelle, eenvoudige installatie en veelzijdige toepassingen. Tijdbesparend en effectief!