Home / Nieuws / Nieuw in opdracht: Hoofdkantoor Van Mossel

Nieuw in opdracht: Hoofdkantoor Van Mossel

Projecten | 23-08-2022

Nieuw hoofdkantoor Van Mossel wordt voorzien van een Helvar lichtmanagementsysteem 

Van Mossel speelt met de nieuwbouw in op de groei van het bedrijf. Het pand gaat maar liefst 13 hectare groot worden. Bij het nieuwe hoofdkantoor komt een museum over de 80-jarige geschiedenis van het bedrijf.  

Hoppenbrouwers, verantwoordelijk voor de installatietechniek in het pand, heeft ons opdracht gegeven voor het leveren en inbedrijfstellen van het lichtmanagementsysteem.  

Het Helvar lichtmanagementsysteem gaat alle verlichting in het pand aansturen. Ook de armaturen die niet voorzien zijn van een DALI driver worden opgenomen in het systeem door middel van DALI relais units. Voor de aansturing van de verlichting worden diverse functionaliteiten toegepast zoals bewegingsdetectie via sensoren en handmatige bediening via touchscreens. Een BACnet koppeling gaat ervoor zorgen dat de verlichting ook via de ruimtebediening van het gebouwbeheersysteem aangestuurd kan worden. 

Om ervoor te zorgen dat de installatie op locatie zo efficiënt mogelijk verloopt worden de routers geleverd in geassembleerde installatiekasten. Deze kasten worden vooraf getest en geleverd met klemmenstrook en aansluitschema.