Home / Nieuws / Learn & Lunch: realiseer een slim gebouw met intelligent lichtmanagement

Learn & Lunch: realiseer een slim gebouw met intelligent lichtmanagement

Events | 13-03-2024

Ben je geïnteresseerd in het creëren van slimme gebouwen met behulp van intelligent lichtmanagement? Dan is dit evenement iets voor jou! Tijdens deze Learn & Lunch sessie kom je in één ochtend alles te weten over hoe je een gebouw slim kunt maken met de juiste lichtsturing. 

In het mooie Artis in Amsterdam en de Nieuwe Kerk in Delft zal ook een rondleiding gegeven worden, in beide gebouwen is een Helvar lichtmanagementsysteem gerealiseerd.

We sluiten de ochtend af met een heerlijke lunch.

Locatie: Artis Amsterdam Locatie: Nieuwe Kerk, Delft
Datum: Dinsdag 16 april Datum: Donderdag 18 april
Tijd: 09:00 tot 13:30 uur Tijd: 09:00 tot 13:30 uur
  Meer informatie & aanmelden   Meer informatie & aanmelden

Aan de hand van twee onderwerpen nemen we je mee in de ontwikkelingen binnen de wereld van lichtmanagement:

1. Hybride lichtmanagement: draadloos en DALI-2 bedraad in één systeem

Een hybride lichtmanagementsysteem combineert het beste van ons draadloze Helvar ActiveAhead en bedrade DALI-2 Helvar Imagine systeem. De voordelen van beide systemen worden optimaal benut. Een draadloos lichtmanagementsysteem zorgt voor heel veel vrijheid qua installatie en een hoge dichtheid van sensoren wat enorm veel waardevolle data oplevert. Bedraad lichtmanagement is uitermate betrouwbaar en zorgt voor ongekend veel mogelijkheden. In een hybride lichtmanagementsysteem worden deze twee samengevoegd.

Tijdens dit onderwerp nemen wij u mee in de manier waarop deze twee systemen met elkaar gekoppeld worden. U krijgt door middel van praktijkvoorbeelden inzicht in de voordelen en de mogelijkheden wat een hybride systeem met zich meebrengt.

2. Lichtmanagement - duurzaamheid & gezondheid: hoe een lichtmanagementsysteem een grote bijdrage levert aan de duurzaamheid van een gebouw en het welzijn van de mensen in het gebouw

Energiebesparing, duurzaamheidsdoelstellingen, certificeringen... Dat dit grote onderwerpen zijn binnen de wereld van gebouwen is voor niemand nieuws. Op alle onderdelen in de ontwikkeling van een gebouw zijn op het gebied van duurzaamheid enorme stappen gezet.
Binnen de verlichtingswereld is LED de standaard geworden. Maar een LED armatuur die onnodig brand verbruikt ook onnodig energie. Het toepassen van een lichtmanagementsysteem zorgt er in ieder geval voor dat het onnodig branden van de verlichting verleden tijd is. Maar hoe kan een lichtmanagementsysteem een bijdrage leveren aan een BREEAM of LEED certificering?

Helvar Senses is een oplossing waarbij omgevingssensoren gebruikt worden om een gebouw zo energiezuinig mogelijk te maken en zich volledig aan te passen aan de mensen die zich in het gebouw bevinden. De data wordt in ons Helvar Insights platform via machine learning verwerkt en gevisualiseerd.

Tijdens dit onderwerp krijgt u inzicht in hoe u in uw projecten optimaal gebruik kan maken van
de mogelijkheden van een lichtmanagementsysteem. Bijvoorbeeld voor het behalen van een
duurzaamheidscertificering of het realiseren van een gezonde werkomgeving voor de mensen die zich in het gebouw bevinden.

Schrijf je in en ontdek de nieuwste trends en technologieën op het gebied van lichtmanagement!