Home / Nieuws / Intelligent lichtmanagement voor Wageningen University & Research

Intelligent lichtmanagement voor Wageningen University & Research

Projecten | 05-11-2020

Nieuw in opdracht: Aurora, het 3e onderwijsgebouw van Wageningen University & Research. Dankzij onze goede relatie met ULC Groep (en uiteraard dankzij onze uitstekende oplossingen) hebben wij de opdracht mogen ontvangen.

Het gebouw, dat volgens de planning in september 2021 in gebruik genomen zal worden, wordt volledig voorzien van een intelligent lichtmanagementsysteem. Van sensoren in de fietsenkelder tot een AV-integratie in de vergaderzalen en het grote logo boven de entree. Ook wordt er een koppeling gemaakt met het gebouwbeheersysteem door middel van het BACnet protocol.

Het project is vooraf uitstekend uitgewerkt door ULC. De tekeningen zijn voorzien van DALI-lijnen en alle armaturen zijn al voorzien van een uniek nummer. Dit is voor ons erg handig bij het maken van een passend advies maar zorgt er ook voor dat wij, in overleg met de diverse betrokken partijen, de functionaliteiten vooraf vast kunnen leggen in een functiematrix. Daardoor is het al vroeg in het traject duidelijk wat er gerealiseerd moet worden en dat zorgt voor een efficiënte inbedrijfstelling.

Afbeelding: LIAG architecten en bouwadviseurs