Home / Nieuws / Hotel Café Royal - één van Londen's meest iconische hotels

Hotel Café Royal - één van Londen's meest iconische hotels

Projecten | 05-01-2024

Café Royal is sinds 1865 de place to be in London. In de afgelopen 150 jaar is Café Royal het decor geweest van een aantal belangrijke momenten in de culturele en sociale geschiedenis van London. Het is de plek waar prinses Diana en Winston Churchill regelmatig dineerden en waar Mick Jagger, de Beatles en Elizabeth Taylor fervent hebben gedanst.

Café Royal is in 2012 getransformeerd naar Hotel Café Royal. Een luxueus hotel waar je als gast kan genieten van een comfortabel en zorgeloos verblijf en gastronomische diners.

Jaap Oudshoorn van OTD toegang & comfort B.V. doet sinds 2011 zaken met Hotel Café Royal en ook daarvoor al met het zusterhotel, het iconische Conservatorium hotel in Amsterdam. Als specialist op het gebied van systemen voor hotels leverde OTD de hotelsloten en deurbelsystemen met do-not-disturb en make-up room notificatie in het hotel. Om een complete oplossing voor zowel de toegangscontrole, gastaanwezigheid en de aansturing van de verlichting en het klimaat te realiseren als aanvulling en uitbreiding op het bestaande systeem, heeft Jaap ons benaderd.

Jaap Oudshoorn: “Naar aanleiding van een gezamenlijke aanbieding voor het project Galaxy Tower in Utrecht heb ik Helvar Nederland ook betrokken bij Hotel Café Royal. In eerste instantie voor de uitbreiding van het bestaande systeem maar het werd al snel uitgebreid naar de renovatie van alle kamers. De combinatie van het Helvar systeem en de toegangscontrole werkt perfect”.

Brian Pellegrom is vanuit de Helvar Nederland organisatie nauw betrokken bij het project. Brian Pellegrom: “Hotel Café Royal is voor ons een geweldig project. De oplossing die we leveren voor de aansturing van de verlichting en het klimaat met een Eaton module garandeert een autonome werking per kamer. Voor beheer en onderhoud van de kamers door de facilitaire dienst leveren we de beheersoftware en maken we de benodigde integraties. Mijn collega Wouter van der Post verzorgt, in nauwe samenwerking met de betrokken afdelingen van het hotel, de uitvoering van het complete project. Dat doet hij echt perfect! Mede dankzij zijn inzet zijn we in staat om een systeem te realiseren wat een grote bijdrage levert aan de beleving van de gasten.”

Hoewel we een groot gedeelte van het systeem gewoon vanaf kantoor kunnen configureren is het voor onze collega’s absoluut geen straf om een aantal dagen op locatie door te brengen!