Home / Nieuws / Gerechtsgebouw Breda

Gerechtsgebouw Breda

Projecten | 14-09-2017

De Rechtbank, het Openbaar Ministirie en de Raad voor de Kinderbescherming betrekken medio 2018 het nieuwe gerechtsgebouw in Breda. Het wordt een imposant gebouw met een aansprekende uitstraling en eigentijdse faciliteiten. InBalans heeft Helvar opdracht gegeven voor de levering en inbedrijfstelling van het lichtmanagementsysteem.

Alle verlichting en zonwering in het gebouw wordt aangestuurd door Helvar. De aansturing wordt hoofdzakelijk gerealiseerd door beweging- en daglichtdetectie. Ook wordt er handmatige bediening toegepast, lokaal en centraal. Iedere faciliteit in een gebouw vraagt om een specialist.

Een optimaal en slim gebouw wordt dus gerealiseerd door allerlei specialisten die ieder hun eigen expertise toepassen. Dit is ook het geval voor het gerechtsgebouw in Breda. Om het gebouw toch eenvoudig te kunnen bedienen en beheren wordt er een koppeling gemaakt tussen de verschillende partijen. Het lichtmanagementsysteem wordt via het BACnet protocol gekoppeld met Mapiq en Numan&Kant.

De koppeling maakt het mogelijk dat de verlichting en zonwering via beide partijen bedient kunnen worden. In zitting- en vergaderzalen wordt er een koppeling gemaakt met het AV-systeem.