Home / Nieuws / Flagship Store Mercedes-Benz Den Haag

Flagship Store Mercedes-Benz Den Haag

Projecten | 13-02-2019

De hoofdvestiging van Mercedes-Benz in Den Haag wordt volledig verbouwd. Zowel functioneel als visueel worden er grote aanpassingen gedaan waardoor het futuristische pand zal voldoen aan de laatste eisen van het moederbedrijf Daimler AG.
 
Lichtsturing
Wij leveren het lichtmanagementsysteem voor de complete sturing van de verlichting in het gebouw. Er worden verschillende functionaliteiten toegepast. De verlichting zal hoofdzakelijk automatisch gestuurd worden door middel van tijdsturingen en bewegingssensoren. Daarnaast is het voor de gebruikers mogelijk om de verlichting handmatig aan te passen via een op maat gemaakte visualisatie op een 21” touchscreen. Naast de DALI verlichting wordt ook de sfeerverlichting in het systeem opgenomen door middel van 492 relais units.
 
Showcase
Aan de snelweg zijde wordt een nieuwe showcase gebouwd van 4 lagen hoog, over de volledige breedte van het gebouw. In de showcase kunnen auto’s gereden worden die zo vanaf de A4 gezien kunnen worden. Via het 21” touchscreen kan de verlichting in ieder ‘vak’ in de showcase individueel aangepast worden (zie afbeelding).


Bijzonderheden
In de showroom komt een grote ladekast. In de lades van de kast worden onze 444 input units op een creatieve manier toegepast. Dit zorgt ervoor dat bij het openen van een lade de verlichting boven de lade feller gaat branden.
 
Ook wordt er een koppeling gemaakt met het AV-systeem. In delen van de showroom worden voor diverse automerken specifieke scenes door ons voorgeprogrammeerd. Deze scenes kunnen door middel van de koppeling via het AV-systeem aangestuurd worden.
 

Banner afbeelding: Ibelings van Tilburg achitecten