Home / Nieuws / Rijkskantoor De Knoop Utrecht

Rijkskantoor De Knoop Utrecht

Projecten | 07-03-2017

Het Rijksvastgoedbedrijf ontwikkelt de Knoopkazerne tot een modern rijkskantoor waar verschillende rijksdiensten intrek zullen nemen. Het Rijksvastgoedbedrijf heeft het consortium R Creators, bestaande uit consortiumpartners Strukton, Ballast Nedam en Facilicom, de opdracht gegeven. De herontwikkeling is halverwege 2016 gestart en het pand moet begin 2018 in gebruik genomen worden.

Trilux heeft van R Creators opdracht gekregen om de complete verlichtingsinstallatie te leveren. In combinatie met Trilux levert Helvar het lichtmanagementsysteem voor de Knoop. Alle toegepaste verlichtingsarmaturen zijn voorzien van DALI drivers en worden aangesloten op de autonoom functionerende DALI-Ethernet routers van Helvar. Een belangrijke voorwaarde bij het ontwerpen van de lichtregelinstallatie was de snelheid van schakelen van de verlichting. Het waarborgen van deze snelheid van het schakelen is een van de redenen geweest om de schakeling van de verlichting geen onderdeel te laten zijn van de regelinstallatie.

Het lichtmanagementsysteem wordt door middel van BACnet gekoppeld aan de regelinstallatie. Hierdoor kunnen de systemen onderling informatie met elkaar uitwisselen maar blijven beide systemen onafhankelijk van elkaar opereren.
Voor de voortgang van het project en de meest actuele projectinformatie, kijk op www.cu2030.nl.