Home / Nieuws / Bijna energie neutraal kantoor Van Roey Rijkevorsel

Bijna energie neutraal kantoor Van Roey Rijkevorsel

Projecten | 23-09-2015

Voor het nieuwe kantoor van Van Roey in Rijkevorsel heeft Helvar een energiebesparend DALI-lichtmanagementsysteem geleverd en geactiveerd.

In samenwerking met de Installateur Van Den Broeck en lichtleverancier Axioma werd er maximaal op energie bespaard. Daarnaast werd er veel aandacht besteed aan het gebruikscomfort van de gebruikers. Zo zijn daglichtregeling en handmatige bediening in elke ruimte terug te vinden.

In het atrium zijn scènes gecreëerd om een optimale verlichting te realiseren voor presentaties of bijzondere bijeenkomsten. Het restaurant heeft een tijdsturing voor lunch- en pauzetijden. Natuurlijk kan ook hier handmatig de gewenste sfeer nog beïnvloed of gewijzigd worden.

De sensoren voor detectie van aanwezigheid zijn via het BAC-net protocol aan de HVAC-installatie gekoppeld. Een mooi staaltje van perfecte integratie tussen beide systemen. Er is bovendien een koppeling naar de alarminstallatie en het toegangscontrolesysteem. Integratie is door de flexibiliteit van het Helvar-lichtmanagement eenvoudig uit te voeren.

Het touchscreen voor de centrale bediening is specifiek voor dit project gebouwd en geoptimaliseerd. Ook de slagboomtoegang op de parking, buitenverlichting en open ruimten zijn van hieruit te bedienen. Op het scherm is zichtbaar welke lokalen in gebruik zijn.

Dankzij de intentie van de opdrachtgever (die koos voor maximale energie-efficiëntie, uitstekend comfort en dito functionaliteit maar ook voor integratie) konden wij een prachtig project uitvoeren. 

Het resultaat is niet alleen een tevreden opdrachtgever maar ook de Helvar-partners zijn blij met een succesvolle oplevering van het schitterend nieuw hoofdkantoor van de Vlaamse bouwgroep Van Roey.