​scroll/swipe

​GA NAAR DE PAGINA

​GA NAAR DE PAGINA

​BEKIJK ALLE FUNCTIONALITEITEN

​GA NAAR DE PAGINA

​GA NAAR DE PAGINA

​Door middel van onze interactieve dwarsdoorsnede kunt u alle functionaliteiten en de benodigde componenten bekijken.

​Bekijk ons brede aanbod van componenten voor een slim lichtregelsysteem.

​Door ons uitgevoerde projecten op verschillende toepassingsgebieden.

​Leer wat het DALI protocol is, wat de technische eigenschappen en de voordelen zijn.

​Lees meer over de werkzaamheden, de geschiedenis en de waarden van Helvar

COMPONENTEN

​ FUNCTIONALITEIT LICHTREGELSYSTEEM

​TOEPASSINGEN/

REFERENTIES

​OVER DALI

​OVER HELVAR

​ONTDEK ONZE OPLOSSINGEN

​Interactieve Applicatie

Milieu

Helvar voor het milieu

Betrouwbaarheid

Een betrouwbare partner

Geschiedenis

Hoe het begon

Het bedrijf

Informatie over Helvar

Helvar voor het Millieu

Verlichting is de op twee na grootste energie verbruiker in kantoren. De geavanceerde oplossingen van Helvar kunnen 80% energie besparing opleveren ten opzichte van traditionele systemen.

Betrouwbaar op alle gebieden

De onderdelen van Helvar staan bekend om hun uitstekende kwaliteit. Door mee te denken met onze klanten willen wij zo goed mogelijk voorzien in de behoeftes van onze klanten. Wij komen onze beloftes na en zullen altijd open en eerlijk zijn in onze communicatie​.

Lighting Controls B.V.

Vanaf 2009 worden de Helvar activiteiten in Nederland, België en Luxemburg vanuit het Lighting Controls B.V. kantoor in Leerdam gecoördineerd.

In Leerdam is voorraad aanwezig, een helpdesk en de sales en advies afdeling werkt vanuit dit kantoor.

VSA's

In 1949, richtte Helvar een apart elektronische afdeling op om de voorschakelapparaten op de markt te brengen, speciaal voor de fluorescerende lamp. Tussen de jaren 1965 en 1974 verachtvoudigde de productie van de voorschakelapparaten. Als resultaat daarvan bouwde Helvar in 1973 de modernste fabriek voor voorschakelapparatuur ter wereld. Mede door de goede ontwikkeling, investering en kennis is de fabriek nog steeds één van de efficiëntste en grootste fabrieken van Europa.In het begin van de jaren ’80 produceerde Helvar de eerste dimbare voorschakelapparatuur ter wereld. 

Verlichting

In de jaren ’30 maakte de ontwikkeling in verlichting een grote sprong. In de Verenigde Staten werd de fluorescerende lamp ontwikkeld. De bekendste fluorescerende lampen zijn de TL’s en spaarlampen. Omdat Helvar een groot kapitaal en brede technologische kennis had opgebouwd konden ze hun deskundigheid loslaten op de ontwikkeling van voorschakelapparaten.

Oorsprong

Helvar is van oorsprong een Fins bedrijf dat tijdens het radio tijdperk in 1921 werd opgericht. Elke huiskamer had al snel een ontvanger voor de radio in huis. Vanaf de jaren '20 en daarna was Helvar één van de oprichters van de klank in een radio.

Televisie

In de jaren '50 hebben mensen bedacht om een nieuwe technologie op de markt te brengen, de televisie. Helvar heeft een groot aandeel gehad aan de groei van de televisie. Daardoor hadden de Finse gezinnen al snel een televisie in huis.​

Over  Helvar

Helvar levert een uitgebreid programma componenten en softwareoplossingen voor sturing en beheer van verlichtingsinstallaties. Van eenvoudige oplossingen met enkele armaturen tot uitgebreide oplossingen voor totale netwerken voor lichtmanagement met honderden armaturen.

MEER OVER DALI     >

Ethernet kabel

​DALI kabel

​Eenvoudige 2-aderige kabel

Eigenschappen van het Ethernet netwerk

Eigenschappen van DALI

Netwerk

Technisch

​Uitgebreide informatie over DALI en de voordelen van DALI

​HET DALI PROTOCOL

​0 - 100 meter: 2 x 0,8 mm2 0 - 300 meter: 2 x 1,5 mm2

​• Maximaal 64 adressen (armaturen, sensoren, bedienings- panelen e.d.) per DALI lijn

• Maximaal vermogen per DALI lijn is 250 mA en de maximale lengte is 300 meter. Beide kunnen verdubbeld worden d.m.v.  een DALI repeater

• Op de DALI lijn is twee-weg communicatie mogelijk, sturing en  feedback

• De spanning op de DALI lijn is 11,5V tot 22,5V

​• Gebruik een afgeschermde netwerkkabel: STP of FTP

• Gebruik afgeschermde Ethernet poorten u0003

• Gebruik een met koper vervaardigde kabel

• Gebruik een kabel met AWG waarde AWG24

• De voorkeur heeft een netwerk met alleen Helvar routers

​  Helvar gebruikt de volgende protocollen:

TCP: poort 50000

UDP: poort 50001

Er is een keuze voor twee netwerktypologieën:

Single-cluster: 1-30 routers

Mutli-cluster: 31-100 routers

​Maximaal 300 meter en 250 mA

​In zeldzame gevallen een 2-aderige twisted-pair kabel met mantel gebruiken

​Gebruik een met koper vervaardigde kabel

​Gebruik een afgeschermde kabel, STP of FTP

​AWG waarde: AWG24

De voordelen van DALI

Door de eenvoudige ozpet van een DALI lichtregelsysteem kan extra verlichting eenvoudig toegevoegd worden aan de sturing. Het DALI protocol kan gebruikt worden in een simpele sturing met één sensor en één lamp, maar kan door middel van bijvoorbeeld een Helvar router ook gebruikt worden om een compleet gebouw van lichtsturing te voorzien 

​DALI maakt het mogelijk om VSA's en LED drivers digitaal aan te sturen. Dankzij dit open protocol heeft de gebruiker of installateur de zekerheid dat de armaturen compatibel zijn als deze voorzien zijn van DALI-voorschakelapparatuur. Helvar kan elk fabricaat DALI LED-driver of VSA aansturen.

​BETROUWBAAR

​In de eenvoudigste systemen is geen configuratie vereist . Apparaten kunnen "out of the box" werken. Ook zijn er geen afzonderlijke sturingskabels nodig voor elk apparaat, een simpele 2 aderige kabel kan gebruikt worden om alle DALI apparaten in een systeem met elkaar te verbinden. Hierbij zijn BUS-en ster verbindingen geen probleem. Het digitale protocol zorgt voor betrouwbare communicatie, zelfs met goedkope bekabeling. Daarnaast zijn de meeste apparaten polariteit ongevoelig, wat zorgt voor minder kans op fouten in de bedrading.

EENVOUDIG

FLEXIBEL

​FLEXIBEL

​BETROUWBAAR

Een DALI lichtregelsysteem kan zo simpel zijn als een enkel armatuur met een driver en een sensor, maar kan ook gebruikt worden om een compleet gebouw van lichtsturing te voorzien.

DALI is een onafhankelijke standaard. Hierdoor kunnen producten van verschillende fabricaten goed met elkaar samenwerken en is het protocol "futureproof"

​Een simpele 2-aderige kabel is voldoende om een DALI systeem te realiseren. Dit maakt het niet alleen eenvoudig, maar ook zeer kosteneffectief

​EENVOUDIG

Digital Adressable Lighting Interface

DALI is een wereldwijde standaard die door de IEC in de technische norm IEC 62386 is vastgelegd. Alle grote fabrikanten van LED-drivers en elektronische voorschakelapparatuur (VSA) voor o.a. fluorescentieverlichting en LED componenten zijn tot een overeenstemming gekomen over hoe een verlichtingsinstallatie dient te communiceren met regel- en stuursystemen. In de standaard is beschreven waar fabrikanten aan moeten voldoen.

Koppeling A/V systemen

Door het gebruik van een 503 AV koppeling zijn de AV systemen van de zalen in het Van Der Valk hotel gekoppeld aan het lichtregelsysteem.

503 AV DALI Koppeling

Sturing decoratieve verlichting

Voor het aansturen van de decoratieve verlichting heeft het Van Der Valk hotel gekozen voor 452 universele dimmers. In combinatie met DIGIDIM standaard bedieningspanelen is hierbij geen programmering nodig. 

Tijdsturing

Door middel van verschillende slimme tijdschakeling past de verlichting zich volledig autmatisch aan naar het moment van de dag. Zo wordt bijvoorbeeld 's ochtends automatisch de ontbijtruimte sfeervol verlicht.

Relais schakeling

Voor het aansturen van de gangen en de buitenreclame is gebruik gemaakt van een 498 relais unit. 

Input storingsmeldingen

Bij het Van der Valk hotel in Veenendaal worden 942 inputunits gebruikt voor verschillende storingsmeldingen. 

910 Router

​498

​8 kanaals relais unit

​942 inputunit

452 Universele dimmer

​FUNCTIONALITEITEN

Scroll naar beneden voor meer informatie

Een volledig tijdgestuurde lichtregeling bepaald dagelijks de sfeer in het Van der Valk Hotel langs de A12 bij Veenendaal. Het hotel is opgedeeld in zones waarbij de verlichting aan de hand van verschillende tijdschakelingen inspeelt op de behoefte van de gebruiker.

HELVAR VOOR ARCHITECTUUR

CASE: Van der Valk Veenendaal

Centrale Touchscreenbediening

In het Elkerliek ziekenhuis is op een 8 inch touchscreen centrale bediening mogelijk gemaakt.

DMX Kleursturing

Een LED- kleursturing zorgt ervoor dat de sfeer eenvoudig per patiënt in te stellen is tijdens de behandeling. Hiervoor is de Helvar DALI-DMX 920 router toegepast. Dit zorgt voor een slimme integratie tussen deze protocollen.

Daglichtregeling

Met het gebruik van verschillende 312 daglicht/aanwezigheidssensoren is er op de gang een slimme daglichtregeling gerealiseerd. Wanneer er genoeg daglicht voor handen is worden de armaturen in de gang volledige automatisch teruggedimd voor maximale energiebesparing.

Koppeling zusteroproepinstallatie

Door middel van een 444 mini inputunit is er een slimme schakeling gemaakt met de zusteroproep installatie. Hierdoor is het voor de patiënt mogelijk om op het zusteroproep-paneel zelf de verlichting terug te dimmen.

920 Router

312 Aanwezigheid/daglicht sensor

​444 mini inputunit

8 INCH TSF

​FUNCTIONALITEITEN

Scroll naar beneden voor meer informatie

Het Elkerliek ziekenhuis in Helmond heeft voor DALI lichtmanagement gekozen op de vernieuwde Oncologieafdeling van het ziekenhuis. De afdeling is zodanig ingericht dat er een huiskamersfeer wordt opgeroepen om de patiënten een rustig en aangenaam gevoel te geven.

HELVAR VOOR DE GEZONDHEIDSZORG

CASE: Elkerliek Ziekenhuis

Touchscreenbediening

Op het centrale touchscreen kunnen bij BMW verschillende zone's geschakeld worden. Ook worden verschillende storingsmeldingen op het touchscreen weergegeven.

Tijdsturing & Koppeling met Gebouw Beheer Systeem

Door middel van slimme tijdschakelingen wordt de buiten- en reclame verlichting van BMW automatisch in en uitgeschakeld. Ook is er door middel van ethernet een verbinding gemaakt met het GBS waardoor verschillende storingsmeldingen op het centrale touchscreen kunnen worden weergegeven.

EnoCean draadloze bediening 

Met de draadloze bedieningspanelen van EnoCean kunnen de verkopers van BMW de verlichtinging van de verschillende verkoopplekken in de showroom bedienen.

Aanwezigheidsdetectie/daglichtregeling

Door het gebruik van verschillende sensoren zoals de 312 daglicht en bewegingssensor wordt de verlichting op het parkeerdek van BMW op basis van aanwezigheid en het aanwezige daglicht automatisch naar het juiste niveau geschakeld/gedimd .

Alarmschakeling

Door middel van een 942 inputunit wordt bij BMW op basis van een alarmschakeling bij het uitschakelen van het alarm de looproute naar het centrale touchscreen verlicht. 

910 Router

​EnOcean productrange 434 (ontvanger) &

18xx (draadloos paneel)

​312 Aanwezigheidssensor

​942 inputunit

924 Touchpanel

​FUNCTIONALITEITEN

Scroll naar beneden voor meer informatie

De verlichting van het nieuwe pand van BMW en MINI langs de A10 is volledig voorzien van een intelligente DALI lichtregeling. Het pand heeft een oppervlakte van 24.000m2 en heef een wereldprimeur met het nieuwe elektronische automotive concept van BMW.

HELVAR VOOR RETAIL

CASE: BMW-MINI Garage

Touchscreenbediening

Op diverse touchscreens is het mogelijk om handmatig een aantal vooringestelde scénes te kiezen.  Dit zorgt voor maximaal comfort en gebruiksgemak.

Tijdsturing

Om de ploegenwissel zo optimaal mogelijk te laten verlopen zijn er verschillende automatische tijdsturingen voor de verlichting gerealiseerd.

Daglichtregeling

De eerste twee armaturen aan de raamrijde dimmen bij CONO volledig automatisch op basis van de daglichttoetreding voor een maximale energiebesparing.

Aanwezigheidsdetectie

In het nieuwe pand van CONO is door het gebruik van verschillende sensoren aanwezigheidsdetectie gerealiseerd. Dit zorgt ervoor dat het licht altijd en alleen op het juiste moment brand.

Alarmschakeling

Door middel van een 942 inputunit wordt bij CONO op basis van een alarmschakeling de scene 'welkom' ingeschakeld; een sfeervolle looproute naar de werkplekken.

910 Router

​312 Aanwezigheid/daglicht sensor

​313 Aanwezigheidssensor

​942 inputunit

Touchscreenbediening

​FUNCTIONALITEITEN

Scroll naar beneden voor meer informatie

​In de Beemster is een uniek gebouw verrezen, de nieuwe kaasmakerij van CONO Kaasmakers. De kantoren, de winkel en de vergaderruimten zijn voorzien van een intelligent lichtregelsysteem van Helvar.

HELVAR VOOR KANTOREN

CASE: CONO Kaasmakers

Tijdsturing 

Om zoveel mogelijk energie te besparen is er gekozen voor een slimme tijdsturing die er voor zorgt dat de verlichting in de klasklokalen tijdens de pauze automatisch terugdimt naar 30%. 

Aanwezigheidsdetectie

Om onnodig branden van de verlichting te voorkomen zijn de klaslokalen uitgerust met 311 sensoren. Deze platte sensoren zijn uitermate geschikt voor het detecteren van aanwezigheid.

Centrale touchscreenbediening

De Bogermanschool is voorzien van centrale bediening door middel van een touchscreen. Hiermee kan niet alleen de verlichting maar ook de zonwering en de schoolbel aangstuurd worden.

Bedieningsgemak

In verschillende localen zijn DALI bedieningspanelen aangebracht. Hiermee kan eenvoudig geschakeld worden tussen 4 verschillende scene's:

​-Standaard                             ​-Digiboard

​-Sfeer                                     -Concentratie

910 Router

311 sensor

​8 inch touchscreen

​Bedieningspaneel

​(13x/23x)

​FUNCTIONALITEITEN

Scroll naar beneden voor meer informatie

Om een zo optimaal mogelijke leeromgeving te creeëren heeft de Bogermanschool gekozen voor lichtsturing van Helvar. Hierbij is ook een hoge mate van energiebesparing gerealiseerd.

HELVAR VOOR IN HET ONDERWIJS

CASE: Bogermanschool

Koppeling JACE

Door het gebruik van een zogenaamde JACE is het voor de beheerders van de parkeergarage mogelijk om de verlichting op afstand te bedienen en om storingsmeldingen uit te lezen. 

Buiten daglichtdetectie

De 329 buitensensor is bij deze parkeergarage gebruikt om op precies het juiste moment de buitenverlichting in te schakelen.

Kostenefficiënte schakeling

In de parkeergarage is door het gebruik van verschillende 498 relaisunits de verlichting op een kostenefficiënte manier geschakeld.

Slimme Aanwezigheidsdetectie

In de nieuwe parkeergarage is door middel van 311 sensoren een slimme aanwezigheidsdetectie gerealiseerd. Delen worden bij geen aanwezigheid terug gedemimd. Dit zorgt voor een hoge mate van energiebesparing zonder concessies te doen op het gebied van veiligheid. 

Tridium Jace

329 Buitensensor

498 relaisunit

311 Sensor

​FUNCTIONALITEITEN

Scroll naar beneden voor meer informatie

Tussen oktober 2013 en februari 2015 is de kust bij Katwijk versterkt met een Dijk-in-Duin. Tussen de dijk en de Boulevard is een ondergrondse parkeergarage gebouwd.  Deze state of the art parkeergarage is door Helvar voorzien van slimme lichtregeling.

HELVAR VOOR UTILITEIT

CASE: Parkeergarage Kustwerk Katwijk

De lichtregeling van Helvar is in het onderwijs inmiddels bekend om het bedieningsgemak en de flexibiliteit. De DALI lichtregeling levert daarnaast een enorme bijdrage aan de energiebesparing in scholen. 

​Het slimme DALI lichtregelsysteem van Helvar zorgt in het Elkerliek ziekenhuis voor optimaal patiëntcomfort en gebruiksgemak. Zo zorgt een LED- kleursturing ervoor dat de sfeer eenvoudig per patiënt in stellen is tijdens de behandeling. Ook de gangverlichting is met DALI armaturen uitgevoerd. Ook deze worden door Helvar aangestuurd voor optimaal patiëntcomfort 

Een volledig tijdsgestuurde lichtregeling bepaald dagelijks de sfeer in het

Van der Valk Hotel langs de A12 bij Veenendaal.

Vanwege de mogelijhkheid om in zones te schakelen en aanwezigheidsdetectie wordt de lichtregeling van Helvar steeds vaker gebruikt om energiebesparing in parkeergarages te realiseren. 

De verlichting van het nieuwe pand van BMW en Mini langs de A10 is volledig voorzien van een intelligente DALI lichtregeling van Helvar. 

In de Beemster is een uniek gebouw verrezen, de nieuwe kaasmakerij van CONO Kaasmakers. Helvar verzorgde voor CONO een lichtregelsysteem met uitgebreide functionaliteit. 

Scholen - Bogermanschool

Houten

Hotel - Van der Valk 

Veenendaal

Utiliteit - Kustwerk Katwijk 

Katwijk

Gezondheidszorg - Elkerliek ziekenhuis

Helmond

Retail - BMW/Mini

Amsterdam

Kantoren - CONO Kaasmakers

Veenendaal

​Meer

​Meer

​Meer

​Meer

​Meer

​Meer

​Netwerk systeem

​Stand-Alone systeem

​DMX (in/out)

​Ethernet

​Switch

​DALI lijn 2

​DALI lijn 1

​Helvar 905/910/920 router​

​• 100 DALI routers per IP-cluster

• Meerdere IP-clusters te koppelen voor grotere router-netwerken

• 16.000 DALI groepen

• 12.800 DALI adressen

• 128 scene’s per LED-driver/VSA

• Ethernet aansluiting

• Zelfherstel functie van de DALI componenten

Meer DALI routers worden gekoppeld via een standaard Ethernet switch. Ethernet geeft de mogelijkheid tot sturing en monitoring door een extern aangesloten systeem of koppeling met andere protocollen.

​EIGENSCHAPPEN NETWERKSYSTEEM

Voor grote projecten of projecten waar meer functionaliteit gevraagd wordt zijn DALI routers de oplossing. Deze routers voegen intelligentie toe aan het verlichtingssysteem.​

NETWERK SYSTEEM​

Programmeren/Designer

Het Designer softwarepakket is een gebruiksvriendelijk programma voor de configuratie van het DALI systeem waar routers in toegepast zijn.

Smartphone/Tablet

Bediening door middel van Smartphone en Tablet, via draadloos internet

Computers

Vaste systemen kunnen door middel van Ethernet gekoppeld worden met het DALI netwerk

Niagara

De Helvar IP driver maakt de integratie van het DALI systeem met het gebouwbeheersysteem mogelijk

Touchscreen

Bediening met PC/touchscreen via Ethernet. Ook is er via touchscreens integratie mogelijk met systemen als Modbus, KNX

en audio/video systemen

​• 63 adressen per systeem    (1 adres voor programmeren)

• 250 mA DALI voeding per systeem

• 16 groepen per systeem

• 15 scenes per LED-driver/VSA

EIGENSCHAPPEN STAND-ALONE SYSTEEM

​De stand-alone systemen worden toepegast in kleine tot middelgrote projecten. In een stand-alone systeem heeft men de beschikking over 64 adressen. Configuratie gebeurt met de eenvoudige Toolbox software.

STAND-ALONE SYSTEEM

Touchscreen

Touchscreen voor eenvoudige bediening

Software/configuratie

Systeem opstelling en diagnose met Toolbox-software.

Voedingen

Volledig DALI compatibel. De voedingen zijn ontwikkeld om een DALI systeem van de vereiste voeding (250 mA) te voorzien.

Sensoren

​DALI sensoren voor daglichtmeting en aan-/en afwezigheiddetectie. Toepasbaar in standalone oplossingen en in uitgebreide netwerksystemen

EnOcean

Draadloze bediening met batterijloze schakelaars. 

​Onderhoudsvrij.

Dimmers

Dimmers voor 230V halogeen verlichting, LED en gloeilampen. ​Geschikt voor gebruik in DALI netwerken.

Relais units

Potentiaal vrije relais units. Zowel decentraal als DIN-rail montage beschikbaar.

​LED-drivers

​LED drivers met hoge efficienty en maximale functionaliteiten. De LED drivers zijn verkrijgbaar van 6-150 watt, dimbaar, DALI, colourcontrol.

Input units

Potentiaalvrije inputunits op DIN-rail of voor decentrale plaatsing achter pulsdrukkers.

RS232 koppeling

Interface voor koppeling van RS232 naar het DALI netwerk. Geschikt om een extern systeem, een PC, AV of GBS met het DALI netwerk te koppelen.

Zonwering unit

2-kanaals motorsturing voor zon- en lichtwering. 2 onafhankelijk te sturen kanalen van 550W.

​LED/Balast controller

Eenvoudige DALI sturing. Ballast controllers met 4 of 8 uitgangen voor 64 DALI componenten. De componenten functioneren als 1 groep, hierdoor lagere kosten en eenvoudige programmering

​Bedieningspanelen

​DALI bedieningspanelen. Een reeks bedieningspanelen die direct in het DALI netwerk opgenomen kunnen worden.

​- Meetbereik 1 tot 100.000 lux

​- Geschikt voor buiten

​- Open loop light control

​- Enkel toepasbaar in een router-systeem

​329 Lichtsensor

​Alarm

​Inschakelen

​Uitschakelen

​Door het gebruik van een

444 mini inputunit kunnen slimme functionaliteiten gerealiseerd worden. In dit voorbeeld is te zien dat bij uitschakeling van het alarm de looproute geactiveerd wordt, terwijl bij inschakeling de verlichting middels een veegfunctie wordt uitgeschakeld.

​Alarmschakeling

​-Gevoed door het     DALI-netwerk

​-30 meter bereik

​434 Enocean gateway ontvanger

​490 2 kanaals motorsturing

​-Twee onafhankelijke  kanalen voor  omkeren  motor

​-Programmeerbare        looptijd

​Voorbeeld

​-Draad- en batterijloze     schakelaar

​-Eenvoudige installatie

​EnOcean draadloze schakelaar 

​Gebruikt in dit voorbeeld

920 Router

De Imagine 920 Router gebruikt standaard ethernet communicatie voor communicatie met ander routers of systemen. (bijv GBS, PC, etc..) De 920 Router beschikt over 2 DALI netwerk lijnen voor 128 (2x64) adressen en een DMX aansluiting voor 512 adressen.

​Meer informatie

​-2 DALI lijnen

​-Ethernet koppeling

​-Astronomische klok

​-DMX aansluiting (512 adressen)

​402 DALI Voeding

Volledige DALI compatible voeding, ontwikkeld om een DALI systeem van de benodigde 250 mA te voorzien

Daglichtregeling

Door slim om te gaan met het aanwezige daglicht kan er veel besparing gerealiseerd worden. In dit voorbeeld is te zien dat wanneer de zon schijnt de lampen in de kantoortuin terugdimmen naar 50%. Ook is de koppeling met de zonwering zichtbaar.

Aanwezigheidsdetectie

Sensoren bevorderen het comfort en de veiligheid voor gebruikers. Ook zorgt het voor maximale energiebesparing. In dit voorbeeld wordt voor het comfort van de gebruiker het licht van de gang en de overige werkplekken naar 50% gedimt.

​Voorbeeld

​Voorbeeld

Human Centric Lighting

Human Centric Lighting maakt het mogelijk om door het veranderen van de kleur en intensiteit van wit licht, de verlichtingsbehoeften van de eindgebruikers te ondersteunen (Tunable White). Het natuurlijke circadiaan ritme van een persoon kan worden ondersteund door gebruik te maken warmer (ontspannend) licht met lagere intensiteit in de ochtend en 's avonds, en een koeler (energiek) licht tijdens een normale werkdag.

​Groep kantoor midden

​Off

Scene 3

Scene 2

​Scene 1

​SceneSet

​SceneSet - Helvar app

De 311 sensor heeft een passieve infrarood ontvanger voor afstandsbediening. De sensor is ontwikkeld voor montage in plafond of middels een behuizing als opbouw versie

Uitgebreide informatie

311 Sensor

​- Bewegingsdetectie

​- Infrarood

​- Status LED

Meer informatie

Daglichtregeling

Aanwezigheidsdetectie

​Human Centric Lighting

​uSee - Monitoring noodverlichting

134B Bedieningspaneel

Programeerbaar

(voorbeeld)

​1: Vergaderen

​2: Presenteren

​3:  Scherm op/neer

​4: Schoonmaak

​Meer informatie

-Keuze uit witte of zwarte module

​-Indicatie LED en infrarood ontvanger

​-Out-of-box functionaliteit

​-Passend voor Din en UK inbouwdozen

​-Graveren texten of symbolen mogelijk 

​-Verschillende Modules beschikbaar

​Centrale bediening - Touchscreen

​Verlichting

​On / Off

​On / Off

​Buitenverlichting

​On / Off

​Hoofdverlichting

​On / Off

Buiten

Gang

Receptie

Aanwezigheidsdetectie

COMPONENTEN

LICHTREGELSYSTEEM

TOEPASSINGEN/REFERENTIES

OVER DALI

OVER HELVAR

HOME