• Een nieuwe Helvar sensor familie! Van toepassing in kantoren of ziekenhuizen en van IP bescherming tot plaatsing o… https://t.co/g9CTwDC8aO

Specialist in DALI lichtregelsystemen en leverancier van LED-drivers, LED-modules en LED-systemen

Met ons team van engineers, productspecialisten, logistieke medewerkers en de verkoopafdeling zijn wij in staat u als adviseur, installateur of gebruiker een totaal service te leveren.

Ga snel naar:

Laatste nieuws

Ervaar de eindeloze mogelijkheden van lichtmanagement!

In onze beleving is het al jaren aan de gang: de vraag naar DALI lichtsturingen groeit. Wel lijkt het erop dat de installatiemarkt volwassen aan het worden is als het gaat om DALI. Ondertussen gaan de ontwikkelingen door, ook bij Helvar. Dit zorgt voor een toename aan mogelijkheden. Mogelijkheden met toegevoegde waarde voor de installateur maar zeker ook voor eindgebruikers. En wij laten die mogelijkheden u graag zelf ervaren! Een belangrijke reden van de toenemende ontwikkelingen is natuurlijk de Ledificering. Maar ook smart grids, smart buildings, data en monitoring en de wens om de gebruikers de beste lichtbeleving te geven zijn hier oorzaken van. Een goede ontwikkeling is dat men steeds vaker verder kijkt dan 500 lux of wat technische eigenschappen waar aan voldaan moet worden. Ook zien steeds meer elektrotechnische installateurs de meerwaarde van kennis op het gebied van lichtsturingen. Dit betekend dat de aansturing van verlichting meer aandacht krijgt, waardoor de kennis toeneemt. En de toename van de kennis zorgt voor meer zelfvertrouwen wat ervoor zorgt dat lichtsturingen eerder en uitgebreider besproken worden met de opdrachtgevers.   Lichtmanagement is maatwerk Als specialist op het gebied van DALI en lichtsturingen is Helvar een goede gesprekspartner voor de partijen in de markt. Naast de jarenlange ervaring, 1000+ referentie projecten in Nederland, 6 verkopers en het 11 koppige engineeringsteam hebben we vanaf begin november een nieuwe showroom in Leerdam. In de nieuwe showroom kunnen we klanten en opdrachtgevers de mogelijkheden van lichtmanagement laten ervaren en hen voorzien van alle kennis en voorbeelden over DALI en het installeren hiervan. Naast de ongekende betrouwbaarheid en flexibiliteit van het huidige Helvar DALI systeem laten wij u ook graag de ontwikkelingen zien op het gebied van draadloze en hybride systemen. Ook DALI noodverlichting, de aansturing van Human Centric Lighting, integratie met GBS systemen, visualisatie en monitoring behoren tot de onderwerpen in de showroom. Door middel van een aantal miniatuur demo’s kunt u zelf de werking van de systemen en het effect van licht in een ruimte ervaren. Lichtmanagement is maatwerk. Wij gaan graag samen met u de uitdaging aan voor de perfecte  oplossing voor uw project. Dit begint al bij oplossingen voor het aansturen van enkele armaturen en ruimtes tot verdiepingen, een gebouw of meerdere gebouwen op een terrein. Wilt u langskomen of heeft u interesse in een workshop met uw bedrijf of opdrachtgever? Neem gerust contact met ons op en plan uw bezoek als een van de eerste in onze nieuwe showroom!     Contact

Lees meer

Watertoren Zwijndrecht

Nieuw leven voor een iconische plek. De watertoren van Zwijndrecht ondergaat momenteel een ambitieuze transformatie evenals het omliggende gebied. De monumentale watertoren wordt weer leefbaar gemaakt. (bron)  GP Installaties B.V. uit Ridderkerk heeft ons de opdracht gegeven om een lichtregelsysteem te leveren en programmeren voor de verlichting in de gerenoveerde watertoren. Er is gekozen voor Helvar vanwege de grote mate aan flexibiliteit in de programmering, ook achteraf. Alle intelligente componenten worden compleet voorbereid geleverd in installatiekasten wat de installatietijd op locatie beperkt.  Alle armaturen worden uitgevoerd met DALI en zijn bedienbaar met een touchscreen en meerdere bedieningspanelen.

Lees meer

Sterrenrestaurant Aan de Poel Amstelveen

Vandaag is na een verbouwing van 7 weken Sterrenrestaurant Aan de Poel in Amstelveen weer geopend. Het restaurant dat bekroond is met twee Michelinsterren was vanaf begin juli gesloten na een brand waarbij grote materiële schade was ontstaan. Helvar leverde voor het restaurant een speciale lichtsturing voor de diverse soorten verlichting. Zowel de functionele- als sfeerverlichting armaturen zijn op het systeem aangesloten. Diverse scene's zijn ingeregeld op basis van de wensen van de opdrachtgever. http://aandepoel.nl/ https://www.facebook.com/aandepoel/  

Lees meer

Nieuwe tramremise Nieuwegein

In Nieuwegein zal medio 2019 de vernieuwde en uitgebreide tramremise in gebruik genomen worden. Het uitbreiden van een aantal sporen en de nieuwe werkplaats met kantoor is nodig met de komst van de Uithoflijn. De nieuwe tramremise zal aan de verkeersleiding onderdak bieden als gezamenlijke locatie voor zowel onderhoud, projecten en beheer.   Helvar levert in opdracht van Van den Pol Elektrotechniek BV het lichtregelsysteem inclusief visualisatie en bediening voor zowel de kantoren als de werkplaats.  

Lees meer

Productgroepen

Helvar is specialist in energie-efficiënte oplossingen voor de verlichtingsindustrie. Ons uitgebreide assortiment omvat componenten voor eenvoudige lichtregeling, complete intelligente lichtmanagementsystemen, LED-drivers, LED-modules en LED-systemen.

 

Lichtregeling, lichtmanagement

De door Helvar ontwikkelde systemen combineren 'DALI' en 'Ethernet', betrouwbare open standaarden.
Onze systemen garanderen innovatieve lichtoplossingen met heldere en aantoonbare energiebesparing.

Meer lichtregeling

LED-drivers & LED-modules

Wij hebben een uitgebreid aanbod LED drivers en LED modules en armatuurgebonden systemen. Naast het gebruik als losse componenten kunnen deze ook gecombineerd worden om een slimme verlichtingsinstallatie te realiseren.

Meer LED