Specialist in DALI lichtmanagementsystemen en leverancier van LED componenten

Laatste nieuws

Vacature - programmeur/software engineer Nederland

Wij zijn op zoek naar een kandidaat die zich als specialist actief en enthousiast gaat bezighouden met de inbedrijfstelling van o.a. onze Helvar producten en software. Onze klanten zijn installateurs in Nederland.  Wij voeren projecten uit waar voornamelijk sturing van verlichting gevraagd wordt. Daarnaast zorgen we voor integratie van software met andere systemen. Ook de bediening met diverse soorten touchscreens of tablets is een service welke wij veelvuldig opleveren in onze projecten.   Bekijk de vacature

Lees meer

Smart data in Helvar LED drivers

De Helvar LED drivers uit de HE-DA serie beschikken over databanken voor Smart Data. Dit betekent dat de drivers een breed scala aan armatuur-, energie-, diagnose en onderhoudsdata kunnen opslaan en rapporteren. Met deze data kunnen er waardevolle inzichten verkregen worden, denk bijvoorbeeld aan het uitlezen van de branduren en het monitoren van het energieverbruik. Dankzij de mogelijkheden voor het monitoren van energieverbruik passen de nieuwe HE-DA drivers optimaal bij duurzaamheidscertificeringen als BREEAM en LEED.    De databanken waar de data in opgeslagen wordt voldoen aan de criteria die de Digital Illumination Interface Alliance (DiiA) stelt volgens hoofdstukken 251-253 van het DALI protocol. De Smart Data functie voldoet volledig aan de DALI Data specificatie van de D4i-standaard.   De data kan uit de LED drivers opgehaald worden via een DALI lichtmanagementsysteem waarin de hoofdstukken 251-253 van het DALI protocol geïmplementeerd zijn en via de Helvar Driver Configurator.

Lees meer

Je kunt vanaf nu nóg eenvoudiger bij ons bestellen via onze webshop

Onze webshop is sinds een aantal weken live. Een handige tool om een bestelling te plaatsen maar ook om productinformatie op te zoeken. Ben je al klant bij ons? Dan heb je waarschijnlijk al een account! Nog geen klant en wil je toegang tot de webshop? Vraag dan een account aan. Een aantal voordelen: •  Actuele prijzen inclusief eigen korting •  Inzicht in de levertijden •  Alle productinformatie op één plek •  Overzicht van geplaatste bestellingen   Ga naar de webshop

Lees meer

Opdracht voor Science Campus Fase 2A, Universiteit Leiden

Wij gaan in opdracht van Heijmans Utiliteit een mooi systeem realiseren voor de 2e fase van het Gorlaeus Gebouw van de Universiteit Leiden. In navolging van de 1e fase, het Beta Campus, wordt nu ook de tweede fase van de nieuwbouw voorzien van een Helvar lichtmanagementsysteem.    Het gebouw moet duurzaam en flexibel zijn en aanpasbaar aan de wensen en eisen van de toekomst. Het Helvar lichtmanagementsysteem zorgt ervoor dat alle verlichting in het gebouw aangepast kan worden aan de wensen en eisen van de gebruiker. Niet alleen doordat ieder armatuur individueel aangestuurd kan worden maar ook doordat de sensortijden per sensor ingesteld kunnen worden. In ruimtes met een kort gebruik kan de nalooptijd van de sensor kort zijn om ervoor dat het licht alleen brand als dit nodig is.

Lees meer

Productgroepen

Helvar is specialist in energie-efficiënte oplossingen voor de verlichtingsindustrie. Ons uitgebreide assortiment omvat componenten voor eenvoudige lichtregeling, complete intelligente lichtmanagementsystemen, LED-drivers, LED-modules en LED-systemen.

 

Lichtmanagement

De door Helvar ontwikkelde systemen combineren 'DALI' en 'Ethernet', betrouwbare open standaarden.
Onze systemen garanderen innovatieve lichtoplossingen met heldere en aantoonbare energiebesparing.

Meer lichtmanagement

LED componenten

Wij hebben een uitgebreid aanbod LED drivers en LED modules en armatuurgebonden systemen. Naast het gebruik als losse componenten kunnen deze ook gecombineerd worden om een slimme verlichtingsinstallatie te realiseren.

Meer LED